Snel vet haar, wat nu?

Hoe kom je van vet haar af? Deze vraag wordt vaak gesteld bij ons in de salon. Wij stellen dan allereerst deze 3 vragen aan onze klant?

Er zijn veel mensen die elke dag hun haar wassen, jij bent echt niet de enige. Gewoon omdat het fijn is onder de warme kraan om wakker te worden of omdat het voor je gevoel snel vet wordt.

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je je haar minder vaak gaat wassen zodat je haar minder snel vet wordt?

Het begint bij het trainen van jouw hoofdhuid. Wanneer je je haar vaak wast, gebeuren er twee dingen met jouw haar en hoofdhuid.

  • Je wast je beschermlaag (zuurmantel) van jouw hoofdhuid
  • Je stimuleert de talgklieren in je hoofdhuid

De zuurmantel is jouw bescherming:
De zuurmantel zorgt er voor dat jouw hoofdhuid gehydrateerd en in balans blijft. Jouw hoofdhuid zal minder talg en vet produceren wanneer jouw hoofdhuid goed in balans is. Het strippen van de zuurmantel kan je voorkomen door je haar niet te vaak te wassen maar ook door je haar te wassen met een shampoo met de juiste PH-waarde.

De Talgklieren zijn jouw vijand:
De talgklieren in jouw hoofdhuid stimuleer je elke keer als je jouw haren wast. Heet water, masseren en soms wel een beetje te veel shampoo. Jouw talgklieren kun je trainen, zodat deze minder talg gaan produceren.

Welk feiten kunnen een rol spelen bij snel vet haar?

Hormoon huishouding

Tijdens deze hormoonwisseling kan het zijn dat het lichaam meer testosteron (mannelijk hormoon)  dan oestrogeen (vrouwelijk hormoon) aanmaakt. Hoewel oestrogeen juist de talgproductie remt, zal testosteron de talgproductie juist stimuleren. Tijdens deze hormoonwisseling kan het zijn dat het lichaam méér testosteron, dan oestrogeen aanmaakt. Hoewel oestrogeen juist de talgproductie remt, zal testosteron de talgproductie juist stimuleren. 

Onze tips voor minder snel vet haar:

  • Gebruik een shampoo met de juiste PH-waarde zodat de huideigen zuurmantel beschermt blijft. Kies bijvoorbeeld voor de Kerasilk Nourishing shampoo om jouw hoofdhuid weer volledig in balans te krijgen.
  • Gebruik niet te veel shampoo, door het gebruik van teveel shampoo schrikt je hoofdhuid.
  • Gebruik shampoo niet direct op de hoofdhuid maar verdeel het eerst door de lengte en punten, op deze manier zorg je ervoor dat je hoofdhuid op een milde manier gewassen wordt.
  • Was je haar niet met te heet water, de warme temperatuur zal ervoor zorgen dat jouw hoofdhuid wordt ontdaan van zijn natuurlijke zuurmantel. 
  • Niet de hoofdhuid uitgebreid masseren tijdens het wassen, dit zal er alleen maar voor volgen dat je de talgklieren extra blijft stimuleren. 
  • Zorg ervoor dat je een conditioner of masker alleen aanbrengt in de lengte en punten, omdat alleen hier de verzorging nodig is vanwege de leeftijd van het haar. 

5 Tips om je hoofdhuid te trainen:

Weet jij nu precies hoe je jouw hoofdhuid kunt trainen?

Of wil je graag persoonlijk advies van onze (online) haarstylisten?

Wil jij meer tips over je haarritueel?

Leer jouw haar nog beter onder controle te krijgen met de 10 tips in ons e-book. Ontdek met een paar aha momenten jouw haargeheim.

Download nu ons gratis E-book hieronder

Als je je aanmeld voor dit gratis e-book, ontvang je ook regelmatig gratis tips en inspiratie. Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens. Voor meer informatie bekijk de privacyverklaring.

BLOG: Wat is het verschil tussen de producten van de kapper en de drogist?
BLOG: Corona i.c.m. stress en haaruitval
BLOG: Hoe gebruik je haarlak?