Fashion moodboard van Mandy

Als haarstylist vind ik het leuk om de trends te vertalen naar de salon. Ik vind het erg leuk om creatief te zijn en samen met mijn klant tot een eindresultaat te komen.

Maar wat is mijn eigen stijl als haarstylist en hoe vertaal ik dit naar mijn klanten toe? 

Ik neem je mee in mijn wereld van trends.

De pop off colour

Dit vind ik ontzettend leuk! De pop of colour. Wil je iets anders speels met je haar maar vind je een hele metamorfose toch een beetje spannend? Dan is een pop off colour een hele leuke tussenweg. Dit vind ik heel leuk om in een kleur te verwerken en zo de kleur van de klant helemaal eigen te maken.

Denk bijvoorbeeld aan een money piece, de voorkant in een andere accentkleur. Of de onderkant een andere tint. Of juist ergens tussendoor een felle tint creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos, in een felle tint of juist wat subtieler. 

Op dit moment is de kleur van 2021 LILAC AURA.

Het spelen met lagen

Helemaal mijn ding. Het spelen met lagen in het haar om zo jouw eigen look te creëren. Op dit moment is de Curtain bang helemaal hip. Korte lokken aan de voorkant die je door middel van de styling als een soort gordijntje om je gezicht laat vallen. Maar ook volume of juist een rommelig effect kan je maken door het gebruik van lagen.

Samen met jou kijk ik wat haalbaar is voor jouw haar en wat mooi zal staan. Uiteindelijk vertel ik je uitgebreid hoe je jouw look thuis zelf kunt maken en onderhouden.

Strak haar

Dan vertel ik in het ene stukje dat ik van zacht haar houd, ga ik mezelf nu tegenspreken met dat ik strak haar mooi vind. Strak haar is in de mode, we zien dit op de catwalk maar ook bij celebrities. Ik vind dit tof. 

Maar hoe gaan we dit vertalen op jouw kapsel? Denk bijvoorbeeld aan een toffe wetlook, een strakke staart, of juist een combinatie van strak en zachte waves. Ik vind het heel leuk om aan deze trends mijn eigen draai te kunnen geven.

Styling

Styling van het kapsel vind ik misschien stiekem nog wel het leukste om te doen. Niet dat ik knippen en kleuren niet leuk vind, maar bij de styling komt uiteindelijk je hele werk bij elkaar en maak je de look compleet.

Omdat styling zo breed is, kun je zoveel kanten op. Zelf houd ik erg van zacht haar. Een losse slag, een rommelige manier van opsteken en vooral eigenlijk niet té perfect. Het moet haar blijven en haar moet je kunnen bewegen.  

Heren trends

Wij hebben al veel trends voorbij zien komen op social media voor de man. Maar waar voelt een man zich nu echt comfortabel en sexy bij?

Zoveel structuren, en zoveel trend opties en vormen van het gezicht.

Wij staan altijd open voor nieuwe trends, maar wij weten ook dat de man kiest voor comfort en draagbaar haar.

Mijn favoriete trends heb ik opgeslagen voor jou op een Pinterest Moodboard.