Bescherm je haar tegen de zon

Momenteel is het lekker weer in Nederland en iedereen gaat lekker de zon in en zwemmen. Maar hoe houd je jouw haarkleur mooi?

Donkere haarkleur beschermen tegen de zon:
Gebruik UV-beschermende producten, zo blijft jouw kleur langer mooi. Deze producten zijn in spray of serum verkrijgbaar, kies hierin jouw eigen gemak.

Een goede start voor jouw kleur is ook een Color shampoo van de Kerasilk lijn in combinatie met de Color conditioner. Deze producten bevatten een UV-filter (SPF) en zorgen dat jouw lokken niet droog gaan aanvoelen. Wil je UV-bescherming als extra bescherming op jouw huidige haarritueel? Dan heeft Kerasilk hier ook andere producten voor om toe te voegen aan jouw haar routine. Denk bijvoorbeeld aan de Color protective blowdry spray, die je voor het föhnen  in je haar doet als extra bescherming tegen de hitte van de föhn maar ook de UV-stralen van de zon. Maar ook de Color brilliance perfector, op basis van Tamanu olie, voor extra verzorging en natuurlijk UV-bescherming.

Verkleuring van de zon in blond haar tegengaan:
Vaak zie je dat blond haar door de zon kan gaan oplichten hierdoor oogt de kleur wat warmer, dit kan soms geel overkomen.

Met een zilver shampoo kun jij zelf tijdens het wassen je haar tonen en de gele gloed tegen kleuren. Ook kun je denken aan een kleur conditioner of kleur masker. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat de kleur paars of blauw wordt.

In  de salon en op onze webshop verkopen wij de Moroccan Oil zilver shampoo en bijpassende kleurverzorging. Kies wat voor jou past in jouw haarritueel.

Andere creatieve optie om jouw haar te beschermen:
Een andere optie om je haar tegen de zon te beschermen is door het op te steken of een hoed te dragen. Hierdoor is er minder oppervlakte dat blootgesteld wordt aan de zon, en dus minder oppervlakte wat beschadigd kan worden. Ga voor een mooie knot boven op je hoofd, of juist in je nek. Heb je kort haar dan is ons advies een leuk hip hoofddeksel te dragen.

Het is ook belangrijk om van binnenuit je lokken goed te verzorgen door te letten op wat je eet en drinkt. Krijg je genoeg vitamines, eiwitten en mineralen binnen? Drink je genoeg water op een dag? Dit heeft namelijk allemaal effect op de gezondheid van je haar en zijn vermogen om zich te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Als je haar veel UV-straling heeft moeten verdragen, kan het droog en onverzorgd aanvoelen. Verzorg het daarom goed met een voedende conditioner en een lekker haarmasker als je terug komt van een dagje strand.