Help, statisch haar

Gepubliceerd op woensdag 19 maart 2014 om 23:31

NWS_statisch 2Hoe komt het eigenlijk dat je haar statisch wordt? En misschien nog wel belangrijker: wat kun je zelf doen om statisch haar te voorkomen? Kapster Loes heeft een uitgebreid assortiment aan producten waar zij jou graag in adviseert.

Waarom wordt je haar statisch?
Je haar droogt uit door kou, de warmte van een föhn en droge binnen- en buitenlucht. Droog haar raakt eerder statisch geladen. Vochtige lucht zorgt ervoor dat er een klein laagje water op het haar ligt. De statische elektriciteit vloeit via de dunne waterlaag gemakkelijk weg. Als je haar erg droog is, blijft de statische elektriciteit er gemakkelijker aan vastplakken. Het gevolg hiervan is statisch haar.

Hoe voorkom je statisch haar?
Was je haar niet te vaak en gebruik een vochtinbrengende shampoo en crème dat statisch haar tegengaat. Ook voor na het wassen kun je diverse vochtinbrengende en verzorgende haarproducten gebruiken die de strijd tegen statisch haar aangaan.
Föhn je haar zo min mogelijk. Wil je wel föhnen komma gebruik dan de laagste stand en föhn met de groeirichting mee.
Gebruik een borstel van hout, nylon of varkenshaar. Je kunt ook je kam of borstel voor gebruik inspuiten met haarlak, dit vermindert eveneens de kans op statisch haar.

Wat kun je nog meer doen tegen statisch haar?
Draag geen wollen of synthetische kleding. Wil je een muts dragen? Spuit dan de binnenkant van je muts vooraf in met een beetje haarspray.
Ook met wax en haarolie kun je statisch haar in bedwang houden. Mocht je dit niet voor handen hebben, dan kun je water als laatste redmiddel pakken. Deze oplossing is helaas wel van korte duur.